Rekumbens-kipróbáló túra
Budapest - Vác
2015. április 11.

Videó, jobbára a Dunakesziig tartó szakaszról

A Bringaexpón pár hete összefutottam az Ambringa nevű, rekumbensekre és villamos rásegítésű kerékpárokra szakosodott bolt vezetőjével, és feliratkoztam a hírlevelükre is. Ebből aztán egy telephelyi kipróbálás után további kapcsolatként egy próbatúra kerekedett - forgalmi körülmények közöttt. Eredetileg egy háromkerekű Kettwieselt béreltem, de arra az indulás körüli hercehurcában valaki más jóhiszeműen rátette a kezét. Mivel nálam jóval kevésbé bevállalós emberről volt szó, belementem abba az áthidaló megoldásba, hogy gyorsan begyakoroljam a haladást egy Orca márkájú, közepes tengelytávú (tehát eléggé kevéssé iránytartó, idegesen forduló) kétkerekű hanyattbiciklin. A bolt körüli utcákban kacsáztam és estem-keltem egy darabig, majd miután ekképp megszereztem a kellő rutint, a csapattal a Megyeri hídon át Dunakeszire tekertem. Innen a parti kerékpárutakon illetve kerékpárbarát utcákon Vácig hatoltunk, majd ugyanezen az útvonalon hazatértünk.

Dunakeszin a főúttól balra megálltunk falatozni, és ez egy kisebb sérülést eredményezett nálam. Persze tudhattam volna, hogy az indulás és a megállás általában is veszélyesebb közlekedési helyzet, mint a haladás. Mivel hanyattfekve nem lehet megbízhatóan hátrapillantani, úgy döntöttem, hogy kiállok a párhuzamos szervizútra. Annak rendje-módja szerint dőlni kezdtem. A kezemben lévő kamera védelmében nem a tenyeremre, hanem az öklömre támaszkodva próbáltam az esést tompítani, amitől alaposan le is nyúzódott a bőröm. Ez látható az egyik fényképen is.

Ettől a kellemetlenségtől eltekintve nagyon kellemes és eredményes próbatúrát sikerült tennünk. Május 9-ére be is fizettem egy másik ilyenre.

Indulás előtti járgánymustra

A Megyeri hídnál

Uzsonna Dunakeszin

Így jártam...

Gödi megálló

Megérkezés a váci révhez

Hazaindulás

Újra a dunakeszi falatozónál