GYERE VELÜNK BRINGÁZNI!

Az USC Városi Sportiskola hétvégi kerékpáros túrázást szervez a tavaszi és őszi időszakban az újpesti oktatási intézmények tanulói részére. A túrán való részvétel ingyenes!

A kerékpáros természetjáró programok célja, hogy megszerettessük ezt a sportos és szép kirándulási formát, ill. a természet tiszteletére neveljük tanulóinkat.

Elképzelésünk szerint tavasszal és ősszel, négy alkalommal főleg a Pilisi, a Visegrádi és a Börzsöny hegység, ill. a Dunakanyar természetes szépségeit látogatjuk meg.

Valamennyi túránkat szombati napra szervezzük, reggel 9:00 órai indulással és este 18 órai érkezéssel.

Az indulás és gyülekezés minden esetben az Újpest-Városkapu metró bejáratánál található PEDALOMAN kerékpárszerviz előtt lesz.

Feladatunknak tekintjük a kerékpározás és a sportos életformára nevelés népszerűsítését, ill. demonstrációkat, különböző versenyeket és kerékpáros fesztiválokat szervezünk.

Túraútvonalainkat mindig úgy tervezzük, hogy minél jobban kapcsolódjanak a kiépített kerékpárutakhoz, ill. ha ez nem lehetséges, akkor a kisebb forgalmú utakat részesítjük előnyben. Túráinkon mindig a balesetmentes közlekedés szabályaira oktatjuk tanítványainkat. A KRESZ szabályainak betartása kötelező!

A résztvevő tanulók testi épségének érdekében fontos, hogy kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral vegyenek részt, ill. javasoljuk a védősisak használatát is.

Az intézményvezetőket kérjük, hogy egy fő kísérő tanárt vagy szülőt szíveskedjenek biztosítani a túrák biztonságos lebonyolításához.

A tervezett túrák időpontja, célja, útvonala:

1. Április 23. /szombat/ 9:00 órakor indulás az Újpest-Városkapu metrótól. Hazaérkezés kb. 18 órára Újpestre. Túraútvonal: Bp.–Szentendre–Dömörkapu és vissza. Táv: összesen 50 km, viszonylag könnyű túra kb, 5 km hegyi szakasszal. Büfében lehet olcsón étkezni, vagy ABC-ben lehet vásárolni.

2. Május 7. /szombat/ 9:00 órakor indulás az Újpest-Városkapu metrótól. Hazaérkezés kb. 18 órára Újpestre. Túraútvonal: Dunakeszi–Verőce–Nagymaros és vissza. Táv: összesen 90 km könnyű terep, szép útvonal a Dunakanyarral. Büfében lehet olcsón étkezni. vagy a saját szendvicset elfogyasztani, vagy ABC-ben vásárolni.

3. Május 28. /szombat/ 9:00 órakor indulás az Újpest-Városkapu metrótól. Hazaérkezés kb. 18 órára Újpestre. Túraútvonal: Bp.–Szentendre–Kisoroszi és vissza. Táv kb. 80 km. könnyű terep. Büfében lehet olcsón étkezni, vagy ABC-ben vásárolni.

4. Június 11. /szombat/ 9:00 órakor indulás az Újpest-Városkapu metrótól. Hazaérkezés kb. 18 órára Újpestre. Túraútvonal: Bp.–Szentendre–Pap-rét–Visegrád /bobpálya/–komppal átmegyünk Nagymarosra és vissza Verőce–Vác–Dunakeszi–Bp. Táv kb. 95 km, több hegyi szakasz szerepel benne /7 és 4 km/, ezért közepesen nehéz túrának számít.

A komppal való átkeléshez diákigazolvány és kb. 400.– Ft szükséges.

Szükséges felszerelés: napszemüveg, szerszámkészlet, ragasztókészlet, baseballsapka napfény ellen, időjárásnak megfelelő öltözet, diákigazolvány, kulacsban víz, szendvics, zsebpénz kb. 500 Ft.

Jelentkezni lehet az egyes túrák előtti héten, csütörtöki napokon 12 óráig, létszámmegjelöléssel a sportiroda 231-3180 fax, ill. a 231-3176-os telefonszámon. Érdeklődni lehet még a 06-30-250-9536-os telefonszámon Katona Sándor túraszervezőnél.

        2005. 04.04.

Katona Sándor        
túraszervező