Normafa
szánkózás, 2022. december 22.

Az év utolsóelőtti hetében nulla fok körüli hőmérsékletek adódtak, ezért a Budapest-hegyvidéki önkormányzat hóágyúkkal harminc centis, tömött havat varázsolt a normafai szánkópályára és a sí(futó)pályára. Ettől mi kedvet kaptunk, és egy alkalmas csütörtöki napon megcéloztuk ezt a réteseiről is nevezetes hegytetőt.

Két kicsi gyermekkel még egy normafai szánkózás is jelentős szervezést jelent. Bandit már nehéz volt ölben vinnem, ezért kismotort tettünk volna alá, hogy a normafai alsó parkolótól az Anna-rétig saját erejéből jöhessen. Neki azonban nem volt kedve ehhez, így ezúttal is a fényképezőstáskán utazott. Mikes persze jól elvolt a babakocsiban, és csak akkor kellett kivenni, amikor enni kért.

A szánkón a gyermekketrecet előbbre toltuk, így beülhettünk Bandi mögé. Így csúsztunk nyolcat-tízet, szerencsére borulás nélkül.

Mikor eleredt a hideg eső, otthagytuk a pályát, és a lángosbüfé felé indultunk. Erre sokat kellett várni, így még rétest is vettünk, majd visszavánszorogtunk a kocsihoz.

Egy belvárosi tennivalónk elintézése után estére hazatértünk. Jó szórakozás volt!