Normafa
református gyalogtúra, 2022. március 19.

Az Erdélyi Gyülekezet tagjai részére már régóta szerettem volna könnyű és közepes nehézségű túrákat szervezni. A vírushelyzet mostanáig ezt megakadályozta.

Az autókat a Széll Kálmán tér környékén hagytuk, és a 21A jelzésű busszal busszal mentünk fel a Normafára. Tizenhatan vágtunk neki a mintegy 7 kilométerre tervezett, végig szelíd futású, aszfalton megteendő távnak - ebből öt kisgyermek. Ezért a túrán fontos szerephez jutottak a játszóterek, és igen komótosan haladtunk. A tervben eredetileg Normafa - Szépjuhászné útvonal szerepelt, de szervezési okokból a túratársak többsége számára könnyebbnek bizonyult a János-hegy után visszaforduló útvezetés.

Szikrázóan szép idő volt, a kezdeti hűvösség déltájban szinte langyossá enyhült - aztán megint visszaszigorodott. Az Erzsébet-kilátón kívül útba ejtettük a normafai rétesezőt és a Libegő előtti gofrisütőt is.

Bandit a szekérben szállítottuk (köszönjük a BKV alacsony padlós járműveit és tágas babakocsihelyeit!), az Anna-réten meg a János-hegy alatt található játszótereken viszont ő is tetemes távolságot gyalogolt le.

Szép idénynyitó megmozdulás volt, köszönöm a résztvevőknek a jókedvet és a jó társaságot! Remélem, nemsokára sor kerül a következő túrára is!