Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Millenáris, 2015. április 25.

Ide már régóta terveztem a kimenetelt, de kissé féltem, nem fogok-e túl sokat költeni. Végül 27500 forintot vertem el, meghallgattam öt könyvismertető előadást, és most egy ideig nem veszek könyvet...

- Újszövetség - Simon Tamás László bencés szerzetes új fordítása
- Stuttgarti kritikai Vulgáta, melynek jó hasznát veszem, mert a pápai Vulgáták a tridenti kánonokra többet hivatkoznak, mint saját kódexeikre.
- Keynes és Hayek: két nagy közgazdász csatája, vonatkozásokkal a mai válságra.
- Helmut Kohl emlékirata abból az időből, melynek ő volt a kovácsa.
- Ulfkotte híres könyve, amely után már nem lehet a média elfogulatlanságáról papolni.
- Piketty olvasmányos és nagyra vállalkozó könyve a jelenlegi kapitalizmus társadalomromboló elveiről, és arról, hogy az államnak igenis féken kell tartania a piaci szereplőket.
- Luther levelei. Az életműsorozatból három kötet jelent meg eddig, a nyolcadik az Asztali beszélgetések.
- Kálvin Institutiója, Buzogány Dezső új fordításában.

Volt a vásáron egy 28. kiadású Nestle-Aland-féle görög Újszövetség, de nyolcezer forintért nem vittem el. Sznobságom határát itt értem el, mondván: ez egy félkész mű, csak a közönséges leveleket revideálták rendesen.


"I bike Budapest" kerékpáros felvonulás
2015. április 25.

Videó

A könyvfesztiválról jóval zárás előtt léptem le, és ahogy tudtam, csatlakoztam a menethez. Először tévedésből az elejéhez, majd a célból, a Margitsziget északi végéről a pesti oldalon visszagurultam az Országház mellé - ahol aztán oldalról elsöpört engem a menet vége. Szerepelt a futamban az Erzsébet híd, Alagút, Lánchíd, Margit híd, rakpart, miegymás, de ezekről csak hébe-hóba készültek fényképek. Helyettük hosszú filmeket rögzítettem.

Örömmel láttam, hogy a város még mindig tele van ünnepelni vágyó, boldog biciklistákkal. Nagyon fiatal volt a közönség, bulihangulat uralkodott. Sokan kisgyerekkel jöttek. Az autósok is normálisan álltak a dologhoz. A rendőröknek fülig ért a szájuk. És ott tekert néhány kerékpáros készenléti rendőr is a menet élén, a narancssárga pólós rendezőkkel.