Utazás-2015 kiállítás
Hungexpo, 2015. február 28.

Osztálykámnak igyekeztem őszre kirándulási helyszíneket vadászni. Öt-hat standon behízelgő mosollyal faggattam az egyes tájegységek, városok-falvak, intézmények vagy cégek képviselőit a megfizethető szálláshelyek, igényes kikapcsolódási lehetőségek, diákbarát kultúrás célpontok, közeli tájjellegű látnivalók és tanösvények után kajtatva. Vettem öt olcsó útikönyvet a tervben forgó nyugati biciklitúrához, ami jelen állás szerint Ausztrián, Svájcon és Franciaországon keresztül az óceánig haladna, majd gyáva hazavonatozással végződne valahonnan Belgiumból - legalábbis ha a Beac nem áll el amaz övön alul ütő szándékától, hogy a nyári szünet végére időzítse ottani tartózkodását.

Székesfehérvár, a Koronázási Ünnepi Játékok hírverése

A nemzeti parkok pavilonja előtt

Két óra bóklászás után elfáradtam a prospektusoktól egyre dagadó szatyor hurcibálásában és nyitogatásában, és átrándultam a szomszéd épületben lévő Bringaexpóra. Itt már minden kötöttség nélkül csorgattam a nyálamat különféle pompás paripák után, újítottam meg a klubtagságomat, beszélgettem kiállítókkal és látogatókkal. Vettem egy csinos csengőt is Szemes lovam nyakába.

Mióta vadászok már egy ilyenre...

Öreg biciklik bemutatója

Karbidlámpa,

dörzshajtású csengő

Ide berajzoltam napi monori útvonalamat...

A Kerékpárosklub kitelepülése

Nagycsomagos különítmény

Stílusos női sétabiciklik

Csengők nyája lapul a szalma közt

Emberi erővel fejlesztett áram hajtja...

a pályán versenyző kisautókat.

Aztán itt is végére értem a pénzem elkölthető részének, és a maradék védelmében visszatértem az előző hangárba, szlovákiai célok iránt tapogatózva, de azok bizony nem érkeztek valami bőséggel. Itt beszélgettem egy szlovákiai magyar kiállítóval meg egy vendéggel a felvidéki valachságról, németségről és a "Mor ho" refrénű hazafias költeményről.

Eközben elestvéledett, és a hangosbemondó kitessékelt bennünket a sötétbe. Hasznos és fáradságos nap volt.